Hier maak je niet alleen kinderen, maar ook volwassenen heel blij mee.
Deze lekkere dikke pannenkoekjes werden in huize Kreischer en Borst veelvuldig gemaakt als de kinderen ’s middags vrij waren en er tijd was om iets langer te lunchen. Wat een verwennerij! De naam drie-in-de-pan verwijst naar het feit dat je er zeker drie tegelijk in een pan kunt maken, omdat ze wat kleiner en dikker zijn, en minder uitlopen dan gewone pannenkoeken. De stukjes appel maken de pannenkoekjes lekker fris.
Ingrediënten voor ca. 4 personen
400 g bloem
1 snufje zout
2 tl bakpoeder
1 zakje bourbon vanillesuiker
ca. 200 ml soja- of havermelk
2 appels, geschild, klokhuis verwijderd en in kleine blokjes
Voor erbij
klontje vegan boter
basterdsuiker
Bereiding
Meng de bloem met het zout, bakpoeder en de bourbon vanillesuiker. Voeg de soja- of havermelk toe en roer tot een glad beslag. Is het beslag heel dik? Voeg dan een extra scheutje melk toe. Dit kan sterk per bloemsoort en merk verschillen. Je wilt een dik, maar lopend beslag. Roer de blokjes appel door het beslag. Verhit een anti-aanbakkoekenpan (bij voorkeur keramisch, liever geen teflon) op middelhoog vuur. Haal er eventueel een servetje met wat olie door, als de pan anders te veel aankoekt. Schep wat hoopjes beslag in de pan. Keer ze om als de bovenkant nog net niet opgedroogd is. Zorg dat je de pannenkoekjes goed gaar bakt. Ga door tot het beslag op is. Serveer de pannenkoekjes warm met een klontje boter en wat basterdsuiker.
TIP
Wil je pannenkoekjes warm houden tijdens het bakken? Breng dan een pan met water aan de kook. Leg hier een hittebestendig bord op, en leg hier de pannenkoekjes op. Dek af met het deksel van de pan of nog een bord.
Wereldwijd worden meer dan zeventig miljard dieren gehouden en gedood voor hun vlees, melk of eieren. Ongeveer vijftig miljard van deze dieren leven in de industriële veehouderij. Hier staat productie voorop, waardoor het welzijn van de dieren ernstig wordt aangetast. Ze worden doorgefokt, leven in krappe kooien en krijgen antibiotica toegediend. Daglicht zullen ze tijdens hun korte leven niet of nauwelijks zien. Ze zijn geen dier, maar machine.
Wat kun jij doen?
Als je met bovenstaande recepten je verjaardag (of ander feestje) viert, weet je dat er geen enkel dier voor geleden heeft. Dubbel feest! Maar je kunt meer doen. Help ons om het leven van alle dieren in de vee-industrie te verbeteren:
Teken de diervrij belofte. Diervrij eten is niet alleen goed voor dieren, maar ook voor het milieu en je eigen gezondheid. Maak het verschil en teken de diervrij belofte!
Steun dieren in de veehouderij met een gift. Help ons een einde te maken aan de misstanden in de wereldwijde vee-industrie. Met jouw gift geven we de dieren een beter leven.