varken

25.000 mensen willen dat Rabobank stopt met financieren van vee-industrie

Nieuws

Meer dan 25.000 mensen tekenden onze petitie tegen de investeringen van Rabobank in de vee-industrie en het massale dierenleed dat daarmee gepaard gaat. Vandaag overhandigden we de handtekeningen aan de CSO van de bank, Aafke Keizer.

Dirk-Jan Verdonk, onze algemeen directeur, overhandigde de petitie. Hij bood daarbij ook een exemplaar aan van de open brief die 1249 Rabobank-klanten in september in de Volkskrant publiceerden, onder wie Anita Witzier.
Aafke Keizer, Chief Sustainability Officer bij Rabobank, nam de petitie in ontvangst. 

Uit onderzoek uitgevoerd door Profundo blijkt dat Rabobank miljarden aan leningen verstrekt aan de vee-industrie, waaronder aan internationale vleesgiganten als JBS en Tyson Foods. Deze bedrijven zijn betrokken bij de ergste uitwassen van de vee-industrie. In de periode 2016-2024 ging het om minstens 23,5 miljard euro.  

Dirk-Jan Verdonk: ‘Rabobank strooit graag met mooie woorden over dierenwelzijn en duurzaamheid. Maar in werkelijkheid financiert Rabobank bedrijven die grootschalig dierenleed, ontbossing en klimaatverandering veroorzaken. Dat kán niet langer. Vandaag staan we hier namens alle petitie-ondertekenaars, alle ontevreden klanten en al die miljarden dieren in de donkere megastallen die Rabobank financiert. Rabobank, haal die handen van jullie oren af. Stop met het financieren van dierenleed en maak je slogan waar: samen een betere wereld bouwen.’  

 In mei lanceerden we de oproep om de petitie te ondertekenen. Onder meer Anita Witzier, Henny Huisman, Milouska Meulens en Susan Smit spraken zich in een video uit tegen het financieringsbeleid van de bank 

Diervriendelijke boodschappen boodschappenkar

Wil jij diervriendelijk eten? Vraag hier gratis een plan voor je boodschappen aan

Biggetje wordt vastgehouden

‘Ik kreeg een biggetje in mijn armen, maar voelde alleen maar verdriet’

kippen stal

Help ons strijden voor een dierwaardige veehouderij

Meer over