privacy policy_bear

6x jullie leukste wildlife-foto’s

Nieuws

Wilde dieren horen in het wild. En wat is er nou mooier dan dieren spotten in hun natuurlijke omgeving? We vroegen naar jullie beste wildlife-foto’s, en de resultaten stellen niet teleur! Hier zijn jullie mooiste dierenkiekjes.

1. Leeuwin in Botswana 

Milou van Luijk spotte deze prachtige leeuwin tijdens een jeepsafari. “Op het laatste moment van onze rit stuitten we op een groep leeuwinnen, die het had gemunt op een antilope. Ze kregen de prooi niet te pakken, maar het was heel gaaf om de poging van dichtbij te zien.” 

Leeuwin

2. Kolibrie in Colombia 

Deze kolibrie werd gefotografeerd door Dirkje Kersten in Colombia. “We waren aan het wandelen in Cocora Valley, een natuurgebied met de langste palmbomen ter wereld. De wandeling ging ook door de dichte jungle”, vertelt ze. “We kwamen uit bij een huisje tussen de gekleurde bloemen. Er vlogen een heleboel kolibries, druk bezig met het verzamelen van nectar. Waaronder deze op de foto.” 

Kolibrie

3. Olifant in Kenia 

Dit imposante dier kwam Marloes Krediet tegen op vakantie in Kenia. “Dit nationale park staat bekend om de vele olifanten, maar we hadden nooit verwacht dat we er binnen 5 minuten al één zouden zien!” De gids vertelde haar dat dat een uniek fenomeen is: het park is enorm, en je kan hier uren rondrijden zonder dieren te spotten. “De olifant was prachtig, maar we vonden het ook spannend. Een van de hoogtepunten van onze vakantie!” 

Olifant

4. Hyena in Zuid-Afrika 

Herkende jij dit schattige beestje? Jinke Wissink vond deze hyenawelp in het Kruger National Park. “De moeder lag met haar jongen in de berm, vlak bij de weg. Na een paar minuten besloten ze om de weg over te steken, en konden wij dit mooie plaatje vastleggen.” 

Hyena

5. Herten in Canada 

Eline Peters maakte deze foto van een kudde herten op rondreis in Canada. “Als echte dierenvrienden vonden we alle dieren leuk die we maar zagen, maar deze foto met de besneeuwde berg is echt prachtig!” 

Herten

6. Aap in Zuid-Afrika 

Jur Heebing reisde samen met zijn vriendin door Zuid-Afrika en vond deze aap. “Vanuit Kaapstad gingen we naar het Table Mountain National Park, waar ook Kaap de Goede Hoop is. Daar zagen we deze aap op het bordje zitten. We namen deze foto precies op het juiste moment, toen hij naar de zee keek!” 

Aap

Meer foto's op zijn Instagram-account @ourdreamdestinations_. 

Wil jij ook op een verantwoorde manier wilde dieren spotten, thuis of op reis? Download gratis ons e-book voor alle tips voor een diervriendelijke vakantie. 

Ja, dat wil ik! 

Olifanten staan klaar bij Amer Fort voor olifantenritten

Wilde dieren zijn geen entertainers! Teken jij ook?

olifant wassen

Hoe we massaal in dierenleed op reis trappen

Gids diervriendelijk reizen

Wil jij diervriendelijk reizen? Vraag de gratis gids aan

Meer over