Olifanten overstroming

Noodhulpactie voor olifanten na overstromingen Thailand

Nieuws

Olifanten, andere dieren en mensen in Thailand zijn getroffen door plotselinge, verwoestende overstromingen. Help de dieren met voedsel, medische zorg en onderdak.

De Chiang Mai-regio in Thailand heeft sinds augustus te maken met overstromingen vanwege aanhoudende regen. Huizen zijn onbewoonbaar, mensen en dieren zijn omgekomen en olifantenparken, zoals Elephant Nature Park, zijn onder water gelopen. De beelden van olifanten die luid trompetterend door het water moeten waden, en zelfs olifanten die worden meegesleurd met het water, zijn hartverscheurend.

Hulp in Thailand is dringend nodig. Lokale teams en medewerkers van olifantenparken, zoals Elephant Nature Park, zetten alles op alles om het welzijn van de getraumatiseerde olifanten, maar ook dieren als honden en katten, te borgen. Het Thaise kantoor van World Animal Protection is ter plaatse en biedt hulp aan de partners (waaronder Chiang Mai University) en lokale gemeenschappen. We helpen het Elephant Nature Park, verstrekken voedsel, medische zorg en andere noodhulpmiddelen. Daarnaast werken we samen met lokale autoriteiten om te zorgen voor tijdelijke opvang voor getroffen dieren. 

Help jij ook mee?
Ja, ik help de olifanten

Olifanten in overstroomd gebied

Foto door Elephant Nature Park.

Kwetsbaarheid van dieren
De ramp in Thailand toont aan hoe kwetsbaar olifanten in gevangenschap zijn. Olifanten die wonen in kampen of diervriendelijke olifantenparken zijn volledig afhankelijk van de mensen die hun verzorgen. Bij een ramp kunnen zij niet zelf vluchten of voor zichzelf zorgen, maar moeten zij hulp afwachten.

In Azië leven bijna vierduizend olifanten in gevangenschap. Olifanten in kampen worden ingezet voor entertainment, zoals olifantenritten, -shows en het wassen en voeren van olifanten. Ook zijn er olifantvriendelijke opvangplekken waar olifanten uit de houtkap- en toeristenindustrie worden opgevangen. Het gaat om olifanten die niet meer terug kunnen naar het wild. 
 
Onze hulp in Thailand is daarom óók gericht op de toekomst. Om te zorgen dat olifantenkampen transformeren naar olifantvriendelijke parken, waar olifanten weer écht olifant mogen zijn en waar niet met olifanten wordt gefokt. Uiteindelijk willen we toe naar een wereld waarin geen enkele olifant nog in gevangenschap hoeft te leven, maar dat ze leven waar ze horen: in het wild.

Olifanten met boot

Foto door Elephant Nature Park.

Vooraanzicht van een olifant in het bos

Adopteer een olifant

Gids diervriendelijk reizen

Wil jij diervriendelijk reizen? Vraag de gratis gids aan

Olifanten staan klaar bij Amer Fort voor olifantenritten

Wilde dieren zijn geen entertainers! Teken jij ook?

Meer over