zeehondenjong

Spreek je uit voor de zeehond

Nieuws

Liggen er binnenkort producten gemaakt van zeehonden in de winkel? Die kans bestaat. Help mee om dat te voorkomen, en vul voor 7 augustus de vragenlijst in.

Momenteel geldt er een Europees verbod op de handel in zeehondenproducten. Daarmee is er de afgelopen jaren veel dierenleed bespaard. De Europese Commissie heeft nu besloten deze regelgeving te evalueren en daarmee is er een serieuze kans dat het verbod overboord gegooid wordt. Dat mag niet gebeuren!

Momenteel staat er een vragenlijst open van de Europese Commissie. Spreek je uit voor de zeehond, en vul deze vragenlijst in voor 7 augustus 2024. Hoe meer mensen aan de Europese Commissie laten weten dat het doden van zeehonden voor commercieel gewin onacceptabel is, hoe groter de kans dat het verbod standhoudt.

Naar de vragenlijst

Let op: om het jezelf makkelijk te maken, kun je het voorbeeld uit dit document volgen. Zo hebben wij de vragenlijst ingevuld!

Wat is er aan de hand?

Zeehonden die op brute wijze worden doodgeknuppeld voor hun vacht, vlees en vet: de schokkende filmbeelden die hiervan werden gedeeld, zorgden voor enorme verontwaardiging over de internationale zeehondenjacht. Dit leidde in 2009 tot een algemeen importverbod op zeehondenproducten in de EU. Een enorm succes! In de jaren daarna kromp de zeehondenjacht aanzienlijk, en groeide de zeehondenpopulatie weer. Alleen al in Canada werden de levens van bijna vijf miljoen zeehonden gespaard.

Zeehond

Het EU-verbod was een historische stap: dierenwelzijn was belangrijk genoeg om de  handel van wreed verkregen producten te stoppen. Nu wankelt dit belangrijke verbod. Als de wet wordt teruggetrokken, zou dat rampzalig zijn. 

Help mee!

Vul de vragenlijst in van de Europese Commissie en geef je mening over deze belangrijke wet. De vragenlijst is vrij toegankelijk: iedereen mag meedoen. 

Voorstanders van zeehondenjacht doen hun best om de Europese Commissie te overtuigen. Daarom moet er een overdonderend tegengeluid komen. Daar gaan we samen voor zorgen. Spaar de zeehond, en laat het importverbod in stand!

Vul de vragenlijst in

Klik op de link hierboven, en vul je gegevens in. Bevestig eerst je mailadres, anders telt jouw mening niet officieel mee. Kom je er niet helemaal uit? Bekijk dan via onderstaande link hoe wij hebben gereageerd. (Let op: de antwoorden bij vraag 2 gaan niet over jouw mening over het verbod, maar jouw kennis over de huidige regelgeving.)

Naar het voorbeeld

Deel je de vragenlijst ook in je eigen netwerk? 
Samen zijn we de stem van de zeehond. Ontzettend bedankt voor je hulp.

Schubdier zit op de hand van een man.

Wilde dieren zijn geen producten. Wil je weten wat we hier nog meer tegen doen?

Kangaroe moeder met jong

Vijf wilde dieren die eindigen als product

Beer Na in een kleine kooi

Reddingsactie: een tweede kans voor beer Na

Meer over